Quantum of leap (dupa alegeri)

Mai tineti minte filmul Quantum of leap(Capcana timpului), momentul cand Sam face o calatorie in trecut, exact in vremea copilariei lui?
Si acolo, ca sa-i demonstreze surioarei lui ca nu minte, ca-i parolist si ca, el ,chiar vine din viitor, ii canta ‘Imagine’, a lu’ John Lenon ?
Tipul canta, iar noi, astia de stateam pe canapea, impreuna cu sora-sa(ea pe alta canapea), plangeam cu toti gramada si cu muci.
Bun. Acum ca stiti despre ce vorbesc(banuiesc), vreau doar sa zic ca începând de duminica, dupa rezultatul final al alegerilor parlamentare, am inceput o scurtă călătorie în trecut.
Ne-am intors in timp.
Si nu e deja vu.
Am ajuns pe unde am mai trecut acum cativa ani.
Nu stiu exact perioada, dar cand am deschis geamul, în urechi mi-a răsunat un tango.
Nu. Nu era Delia Matache.
Era Aurel Giroveanu.
Canta la patefon.
Am închis geamul, am tras jaluzele. După care m-am ascuns după sifonier.
Ne vedem la următoarele alegeri.
Alea din 2020.
Link Quantum of leap

4 comentarii la „Quantum of leap (dupa alegeri)

  1. Te-ai întrebat vreodată de câte ori e (posibil) nevoie ca pentru a putea merge mai departe să fii nevoit să dai olea’ (mai mult) înapoi?
    Trecutul este prezentul solidificat, materia cu care lucrezi viitorul. E foarte adevărat că, politic vorbind, istoria se repetă, uneori din eră în aeră, alteori din veac în veac, iar mai nou, adică deseori, din zeci în zeci de ani şi poate chiar cincinale.
    Dacă ar fi câştigat cealaltă tabără, ceilalţi, câştigătorii, ar fi plâns. Vae victis, aşa ziceau latinii, chiar dacă, Alcuin din York, îi scria lui Carol cel Mare că „nec audiendi qui solent dicere, Vox populi, vox Dei, quum tumultuositas vulgi semper insaniae proxima sit”.
    Dincolo de alegerile politice noi avem propriile alegeri de care trebuie să răspundem, familia, subordonaţii (unde e cazul) şi poate chiar prietenii. Desigur, musai trebuie să răspundem de noi înşine, aici sunt cele mai grele alegeri.

    1. E adevărat, că sa mergi inainte trebuie sa te dai un pic înapoi. Pentru elan, gândesc. Dar ne tot luăm elan, si iar ne luăm elan, că imediat ajungem în 89.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.