Cum e cand te duci in vizita

Mai stiti cum erau momentele, cum era cand plecai la cineva in vizita cu familia, felul in care erai servit la masa?
Ti se punea la discretie cele mai simple, cele mai bune bucate.
De la snitel pana la chiftele, rosii cu cascaval, salam de Sibiu etc..
Adica ce avea omu mai ok.
Bun! Acum lucrurile s-au schimbat oleaca, iar intalnirile se impart in functie de felul in care esti servit, de felul personalitatii celui care este gazda.

Iar tipurile de personalitati, in cazul asta sunt vreo trei.

Tipul 1:
Genul ala care iti serveste tot ce are mai bun, o face sincer si cum stie mai bine.
Gazda perfecta, tipul serviabil. Ala cand pleaca dimineata la munca si e constient ca nu va avea ce hali, va fi satisfacut ca a fost om.
De astia trebuie sa ai tu grija.

Tipul 2:
Genul care iti tranteste in farfurie 3 covrigei, 2 alune si o legatura de sticksuri.
In alta farfurioara, un pumn de napolitane varsate, si langa un pahar cu suc rasuflat.
Sticla fiind desfacuta exact inainte de venirea invitatilor, adica acum 2 zile.
Genu asta impune un oarece respect, el fiind sincer si la obiect, neincercand sa va gadile orgoliul aiurea, genul in care ai toata aia, toata increderea, nadejdea. Adica in caz de-o alta vizita neasteptata sa fii privat, pe loc, de potia ta de suc rasuflat si aluna pe jumate mestecata.
Mai bine ii chemu tu la tine.
In special la momente de-asta cand ai fost la cules de ciuperci si nu garantezi ca alea cu buline rosii sunt chiar ghebe.

Tipul 3:
E genu care cand vii pe la el/ea/ei, iti ofera bastonase de morcov, crutoane si mozzarella cu ulei de masline, doar, doar, sa fie cu un pas mai deasupra ta pe scara evolutiei culinare, cu o inaltare din calcai macar. E genul ala care-i in stare sa-ti puna in farfurie chiar si-o sepie prajita partial, numai sa para mai deosebit.

Si pe tine de doare-n p…a de toate gogomarlele care fac scuba diving.
Iar de Mozzarella nici atat, rupandu-ti-se ca e un tip de branza sau sor`sa lu` Mozart, Adamadeus Mozart, tu pur si simplu salivand cu gandu la o chifteluta mica si rotunjioara.
Cand ajungi in vizita la tipul asta de persoane cara-ti in geanta(daca esti femeie) un lebar ceva, un copan de gaina invelit cu atentie in servetele.
Daca esti barbat, o felie de toba ascunsa in buzunaru de la piept sau o buca` de cârtaţ pitita bine in buzunaru pantalonilor te va scoate din rahat.
In cazul barbatilor mai putin dotati va fi de efect, veti vedea.

Si pe bune, cand satul vei fi de crutoane, sepii si alte creaturi care la nevoie inoata si voiniceste, vei trece la planul de rezerva.
Adica vei pleca la baie sa-ti pudrezi nasul, sa-ti faci nevoile.
Dar neuitand sub niciun aspect, gentutza, respectiv, usa s-o-nchizi.
Ca-i de rau sa fii prins cu copanu in gura in timp ce tronezi linistit pe buda.

Acuma fara s-o mai lungim, nu de-alta, dar sunt chiar curios.

Tu in ce categorie intri? 🙂

PS:

Ca de incheiere, mi-am amintit un banc scurt ce are oarecum legatura cu subiectul de azi.
Cica, ajunge un tip la un restaurant.
E intampinat de ospatar cu un „buna ziua” si-un „ce serviti”, la care i se raspunde.
– O friptura de pui in sange, va rog!
Ii aduce ospatarul friptura in sange si cand sa plece…
– Nu va suparati, v-am cerut o friptura in sange!
– Bun, si nu e asa?!
– Ba e, doar ca faceti ceva, ca puiul asta mai are un pic si-mi mananca toata salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *